Pe urmele cailor Deltei

Padurea Letea ascunde unele dintre ultimele exemplare neimblanzite de cai din Europa. Ei traiesc liberi, se reproduc fara interventia omului si au tipare de comportament ce ii apropie mai mult de calul salbatic. Prezenta lor in Delta Dunarii este ca o fereastra spre trecut, care ne permite sa le observam comportamentul in salbaticie.

cai_letea_003

cai_letea_002

cai_letea_005

cai_letea_006

cai_letea_007

cai_letea_012

cai_letea_009

cai_letea_008

cai_letea_010

cai_letea_013

cai_letea_011

Galerie foto si video pe Terra Magazin

Advertisements

~ by bogdangreavu on February 20, 2009.

19 Responses to “Pe urmele cailor Deltei”

 1. […] si am ramas impresionat.Reportajul intreg e in Terra Magazin dar mai multe poze puteti sa vedeti pe blogul lui. No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)Bine ai venit! Daca iti place ce citesti […]

 2. Super tare, awesome pics! Thanks for posting again. We love and miss you.

 3. Amazing!…

 4. Ca tot visam eu la un mustang. Speram la unul de metal, dar e bun si asa. 🙂
  Tari pozele! Felicitari!

 5. Ce mananca acesti cai, daca e gheata sau zapada? saracii..ce greu trebuie a le fie,nu au ovaz, nu fan, nu-i tesala nimeni, nu-i mangaie nimeni…Ii ploua, ii ninge, e crivat…nu au un adapost, doar sub cerul liber. Mi-e mila de ei.

 6. […] Cai sălbatici în pădurile României? […]

 7. Interesant, nu credeam ca mai exista cai (aproape) salbatici la noi. Fotografiile sunt si ele deosebite, felicitari. Acum mi-a crescut din nou pofta de a ajunge in Delta.

 8. si unicornul? unde-i unicornul? 🙂

 9. Hello, great photos. I understand too little of the Romanian language, are these horses similar to the Hucul or are they another type of horse altogether?

 10. Unii vor sa duca acesti cai salbatici la abator! Chiar fac proiecte pentru accesarea de fonduri pentru a extermina aceste animale….fiindca ar distruge padurea! Acesti cai exista acolo de zeci de ani! Fac parte din farmecul zonei! Ar fi pacat sa dispara!

 11. pur si simplu superb 🙂 in ce zona i-ai gasit ?

 12. Incredibila senzatia de libertate. Felicitari pentru imagini!

 13. imagini care par unice…

 14. e pacat sa distruga ce e al naturi. daca acesti cai au fost tot timpul liberi si salbatici de ce trebuie sa-i distrugem? anul trecut am fost in delta, la sulina si am vazut si eu cai salbatici. sunt magnifici, frumosi si acela e locul lor. nu trebuie sa-i distrugem…

 15. http://www.deltachallenge.blogspot.com here you can see few of my photos realised on 30 of december 2009

 16. Sunt minunati 😀

 17. @c acesti cai salbatici nu sunt acolo de zeci de ani. Ei s-au salbaticit dupa ce au fost eliberati de la CAP-uri dupa 1989 deoarece nu existau fonduri pentru ingrijirea lor. Da, este adevarat ca distrug padurea iarna pentru ca mananca din scoarta copacilor neavand ce altceva sa manance cand totul este inghetat, dar chiar si asa se poate observa in poze ca acestia arata foarte bine si fac din padurea letea un adevarat obiectiv turistic. Nu de acesti cai trebuie sa ne fie mila ci de cei pusi la carute si care mor de foame in curtea oamenilor. Iar acei oameni care vor ca acesti cai sa dispara sau sa se transforme in salam ar trebui impuscati. Foarte frumoase pozele, felicitari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: