Ziua Europeana a Parcurilor

Expo WWF Romsilva

In fiecare an, la nivel european, pe 24 mai, se sarbatoreste Ziua Europeana a Parcurilor. In contextul Anului International al Voluntariatului, tema evenimentelor a fost: „Fii voluntar – natura are nevoie de tine”.
Cu scopul de a marca importanta acestui eveniment si de ilustra necesitatea conservarii si a protejarii unor esantioane reprezentative ale biodiversitatii si ecosistemelor naturale, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor, Fondul Mondial pentru Natura (WWF) si cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, a organizat, marti, 24 mai 2011, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, Sala Brancusi, o expozitie de fotografii si o sesiune de prezentari privind activitatile desfasurate in parcurile nationale si naturale din Romania.
Au sustinut cauza padurilor si a ariilor protejate: Mircea Albulescu, Camelia Sucu, Crina Coco Popescu, Elisabeta Lipa, Ivan Patzaichin, Grigore Lese, reprezentantul ONU Yesim Oruc, Dan Munteanu, presedintele Comisiei Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Romane, Dan Matei Agathon.
Au fost expuse lucrari ale fotoreporterilor revistei Terra Magazin: Alin Totorean si Bogdan Greavu, precum si ale fotografilor: Dan Dinu, Sorin Rechitan, Tudor Ghioc, Deszo Laszo si Alexandru Ionescu.

Advertisements

~ by bogdangreavu on May 30, 2011.

One Response to “Ziua Europeana a Parcurilor”

  1. Bravos domnle, deja ma ingrijoram ca nu mai auzisem nimic de tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: