Matchbox Pinhole

Eram un pusti de 6 ani cand am cumparat primul film negativ. De mult planuiam sa incerc vechiul aparat foto al familiei, un Triplet rusesc. Nerabdator, am incarcat filmul in aparat si, tiptil, fara ca parintii sa ma simta, am fugit in gradina. Ca un adevarat fotoreporter, abia tarand camera de juma’ de kil si am „tras“ cadru dupa cadru, capturand imagini cu tot ce-mi nimerea in cale. Aparatul a „clantanit“ de vreo 24 de ori, semn ca filmul s-a terminat. Ce poze grozave trebuie sa fi facut, ma gândeam eu, o insecta gigantica sau o rama lunga cat un sarpe! Ce sa mai spun despre adevarata sedinta foto la care l-am supus pe Fred, batranul si bunul meu caine! Curios sa-mi vad „creatia“, deschid aparatul, trag cu emotie filmul afara si … ce dezamagire! Filmul era complet negru…

metrou.jpg

Multi ani nu am mai facut nici o poza.

Mi-a luat ceva timp ca sa-mi dau seama cat de simplu se formeaza o imagine. Fotografia de sus am facut-o cu un aparat “matchbox pinhole” construit cu ajutorul celor mai comune obiecte gasite prin casa. El functioneaza dupa aceleasi principii ca si un aparat obisnuit, singura diferenta fiind lipsa lentilei, lumina patrunzand in interior printr-un orificiu de mici dimensiuni.

balcon_blog.jpg

Desigur, fotografiile nu sunt foarte clare, insa destul de acceptabile, daca ma gandesc la costurile extrem de reduse pe care le implica. (TerraMagazin)

… bygreavu …

Advertisements

5 Responses to “Matchbox Pinhole”

  1. foarte interesant….probabil asta o sa spun si eu peste vreo 10 ani…”totul a inceput atunci cand am privt norii,si mi-am dat seama ca ii pot transforma in adevarate subiecte de fotografie”…cam asta e povestea mea…interesant articol…e din revista…nu m-am gandit insa sa-l pun in practica!dar o voi face cat de curand!

  2. super tare prima experienta fotografica.

    Bravos Bogdan si felicitari pentri imaginile de pe site.

  3. DAR CUM SE POT CREEA ASTFEL DE “APARATE FOTO” ?

  4. gasesti pasii si indicatii aici :

  5. excelent tutorial, cred ca o sa il incerc si eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: